Spionthriller om planerad drönarattack

I slutet av förra året kom spionthrillern ”Operation Joktan”, skriven av författarna Amir Tsarfati och Steve John. Huvudpersonerna i boken får uppgiften att avvärja ett drönarangrepp på den högsta byggnaden i världen: Burj Khalifa i Dubai, Förenade Arabemiraten.

Amir Tsarfati bygger sin bok ”Operation Joktan” på verkliga händelser och på de insikter som han lärde sig från sin tid i Israels försvarsmakt. Foto: Behold Israel

Boken handlar om den israeliske underrättelsemannen Nir Tavor som blir Mossad-agent och Nicole le Roux, en modell som är en skicklig datatekniker och som även hon värvas av Mossad. En terroristattack i Sydafrika för de båda huvudpersonerna samman i arbetet mot våldsamma radikaler som hotar Mellanöstern med kaos. De tvingas samarbeta för att stoppa dessa extremister, och kombinerar Nicoles kunskaper om datorintrång med Nirs skicklighet att utföra uppdrag på marken. Bakgrunden är att Mossad, Israels underrättelsetjänst, får information om att en utländsk milis planerar ett drönarangrepp på den högsta byggnaden i världen: Burj Khalifa i Dubai, Förenade Arabemiraten. Nir Tavor upptäcker samtidigt att ett antal arabländer är måltavlor för radikaler med anknytning till Iran, eftersom dessa länder slutit fred med Israel via Abraham-avtalen. Nir Tavor är beredd att göra allt han kan för att stoppa denna attack på Burj Khalifa och tillsammans med Nicole är uppdraget att stoppa radikalerna med en kombination av banbrytande teknik och arbete på marken.

Israels försvarsmakt

Författarna Amir Tsarfati och Steve Yohn bygger sin berättelse på verkliga händelser och på de politiska och taktiska insikter som Amir lärde sig från sin tid i Israels försvarsmakt. Operation Joktan illustrerar den välsignelse som Israel kan vara för världen. Författaren Amir Tsarfati är född i Israel och har bott där i större delen av sitt liv. Sedan han fullgjorde sin militärtjänst i den israeliska Försvarsmakten blev han major och reservofficer. Amir Tsarfati har de senaste 20 år varit reseledare i Israel, ledare och konferenstalare för organisationen Behold Israel. Organisationen vill ge tillförlitlig och korrekt rapportering om utvecklingen i Israel utifrån den kraftfulla kontexten av Bibelns historia och profetior, som ett sätt att utmana globala mediers partiskhet mot Israel och ersättningsteologi bland kristna.