Stöd Israel-arbetet!

Israel Report är en del av Livets ords Israel-arbete och finansieras via frivilliga gåvor. Med ditt ekonomiska stöd kan vi fortsätta och även expandera det viktiga arbetet att stödja Israel och det judiska folket i den existentiella kris som både landet och folket befinner sig i just nu.

Det judiska folket har efter nästan 2000 år i exil återsamlats i sitt forna hemland i enlighet med Bibelns löften. Foto: Pexels

Uppdraget för Israel Report är att ge en nyanserad och allsidig bild av landet Israel, Mellanösterns enda demokrati, och även beskriva det judiska folkets mångtusenåriga historia och starka koppling till landet. Uppdraget är också att ge en förståelse för den kristna församlingens judiska rötter, att bekämpa judehat och fördomar mot Israel och det judiska folket, samt beskriva judarna som framtidens folk med ett uppdrag att vara till välsignelse för hela världen.
Antisemitismen har på senare tid ökat dramatiskt runt om i världen. Islamister gör gemensam sak med extremister på de politiska ytterkanterna för att sprida fördomar om judar i den allmänna opinionen. Samtidigt samlar sig Israels fiender i Mellanöstern och deras allierade runt om i världen i en militär och ideologisk kamp för att ifrågasätta staten Israel och det judiska folkets plats i folkgemenskapen.

Folkets återkomst fick landet att blomstra

Under det senaste seklet har det judiska folket efter nästan 2000 år i exil återsamlats i sitt forna hemland i enlighet med Bibelns löften och byggt upp regionens enda demokrati, med pressfrihet, yttrandefrihet, religionsfrihet och ett självständigt rättssystem, som även inkluderar de över två miljoner araber som är fullvärdiga israeliska medborgare. Det judiska folkets återkomst till landet har inte bara fått öknen att blomstra, Israel har i dag en växande ekonomi, ett expansivt näringsliv och i landet bedrivs även framgångsrik och världsledande forskning på en rad olika områden.
Israel Report är en del av Livets ords Israel-arbete som även inkluderar Israelpodden, liksom föreläsningar, evenemang och seminarier med Israel-teman. Vi anordnar även resor till Israel för att ta kristna till Israel.
Israel-arbetet finansieras via frivilliga gåvor. Med ditt ekonomiska stöd kan vi fortsätta och även expandera det viktiga arbetet att stödja Israel och det judiska folket i den existentiella kris som både landet och folket befinner sig i just nu. Tack för din gåva!

Betalningsmöjligheter (märk betalningen ”Israel”):

Sverige:
Plusgiro 900166-0
Bankgiro 900-1660
Swish: 9001660

Norge:
DNB 7874.07.00951
Vipps 542 714

Finland:
Danske Bank Fl11 8000 1770 8381 92

Tyskland:
Sparkasse Neu-Ulm DE10 7305 0000 0430 0354 77