12 UNRWA-terrorister som FN inte vill kännas vid

FN-organet UNRWA och terrororganisationen Hamas har länge levt i symbios i Gaza. Israel har namngett 12 UNRWA-anställda som aktivt deltog i den Hamas-ledda attacken den 7 oktober där 1 200 människor mördades och ytterligare 253 togs som gisslan.

De tolv UNRWA-anställda som Israel avslöjade som delaktiga i Hamas terrordåd. Foto: IDF

En Telegram-grupp på 3 000 UNRWA-lärare firade Hamas bestialiska attack och israeliska styrkor i Gaza har upptäckt vapengömmor och tunnlar i och under UNRWA-byggnader.
Vapen, inklusive sprängmedel, prickskyttegevär, automatgevär, handeldvapen och annan militär utrustning, hittades gömda inuti patientkuddar och sängar i Al Shifa-sjukhuset, och i byggnadens tak och väggar, enligt IDF.
I februari hittade Israels försvarsmakt ett underjordiskt datacenter – komplett med ett elektriskt rum, industribatterier och bostäder för Hamas-terrorister som använde datorservrarna – under UNRWA:s högkvarter i Gaza City.
En rad rapporter har funnit att UNRWA:s skolor och lärare fortsätter att undervisa om hat mot judar och förhärliga terrorism, inklusive en rapport från 2022 från IMPACT-SE-organisationen att UNRWA:s läroböcker fortsätter att innehålla hets, och en rapport från 2023 från samma organisation tillsammans med UN Wach som citerar dussintals exempel på inlägg i sociala medier från UNRWA-anställda som ”förhärligar terrorism, uppmuntrar martyrskap, demoniserar israeler och uppviglar antisemitism.”

Namnen på de tolv

De tolv UNRWA-anställda som Israel avslöjade som delaktiga i Hamas terrordåd är:
1. Faisal Ali Mussalem Al-Naami var anställd av UNRWA och verksam i en filial i Nusirat-bataljonen. Den 7 oktober identifierades han på israeliskt territorium där han var inblandad i kidnappning av en soldat från Beeri, samt samordnade överföringen av vapen och lastbilar.
2. Rami Mohammad Ramadan Sabbah var anställd av UNRWA och verksam i Hamas med logistik i Dir al-Bal ah-bataljonen. Tog emot och höll gisslan. Sågs fotografera en kvinnlig gisslan.
3. Mohammad Nasser al-Din Mohammad Abu Naama var anställd av UNRWA och verksam i Hamas. Identifierad av Shin beth på israeliskt territorium den 7 oktober.
4. Mousa Subhi Musa El Qidra var anställd av UNRWA och verksam i Hamas som assistent till Khan Yunis-brigadens kommando. Hjälpte sin son att kidnappa en israelisk kvinna den 7 oktober.
5. Shadi Mohammad Jamal Razak Darabiah var anställd av UNRWA och verksam i Hamas som trupp-befälhavare i Nuseirat-bataljonens roll i massakern. Fick ett sms om att inställa sig till mötesplatsen innan infiltrationen, utförde även logistik-förberedelser.
6. Ala Abd Al-Hamid Qassem Jouda var anställd av UNRWA och verksam som kompanichef i Nuseirat-bataljonen i samband med massakern. Arresterades på israeliskt territorium.
7. Ibrahim Atiya Mohammad Abu Ghafda var UNWA-anställd och Hamas-operatör som befälhavare i Nusirat-bataljonen. Befann sig på israeliskt territorium den 7 oktober, hittades på lista över Hamas-operatörer som hade skickats till staden Reim, identifierad i vittnesmål.
8. Mohammad Tawfiq Ibrahim El Ghafari var UNWA-anställd och Hamas-operatör i Nuseirat- bataljonen. Fick ett sms om att inställa sig till mötesplatsen innan infiltrationen, tillsammans med logistiska förberedelser.
9. Ali Isa Hamuda Matar var UNWA-anställd och Hamas-operatör som fick ett sms om att inställa sig till mötesplatsen innan infiltrationen.
10. Abd Al-Rahman Atiya Salem Abu Awad, UNWA-anställd och som var plutonchef i Nuseirat-bataljonen. Blev uppdaterad om infiltrationen i realtid, med uppdrag att följa händelserna över kommunikationsradion och se till att andra relevanta operatörer gjorde detsamma.
11. Baker Mahmoud Abdallah Darwish var UNWA-anställd och verksam inom Hamas militära underrättelsetjänst. Befann sig på på israeliskt territorium den 7 oktober.
12. Ghassan Nabil Mohammad Sh’hadda El Jabari var UNWA-anställd och verksam inom Hamas. Anlände till ett sjukhus med en skottskada den 7 oktober, efter att ha stängt av sin mobiltelefon.