En nöjespark i Judéens öken

Israeliska upplevelseparken Magic Kass drar tusentals besökare varje dag. En israelisk utvecklingsgrupp bakom landets största inomhusnöjespark har stora utvecklingsplaner för industriområdet i Judéens öken.

Israels största nöjespark inomhus finns numera Judéens öken på Västbanken. Foto: Magic Kass

I Judéens öken har en ny nöjespark öppnats som drar tusentals besökare varje dag. Magic Kass är Israels största nöjespark inomhus, inbäddat i ett industriområde i det judiska samhället Ma’ale Adumim i Juda öken, 8 km öster om Jerusalem.
Nöjesparken öppnade sina dörrar i september 2021, efter två års byggtid och 500 miljoner shekel (145 miljoner dollar) i utvecklingskostnader under en period då landet Israel fortfarande levde med covid-19-restriktioner och då turister i stort var utestängda.
Parken Mishor Adumim – omdöpt till Israel Park – valdes ut för dess närhet till Jerusalem och andra städer. Under sommaren lockar parken omkring 4 000 människor om dagen från hela Israel.

Erbjuder luftkonditionering

Upplevelsecentret erbjuder luftkonditionering under de varma sommarmånaderna, berättar Tomer Mor Yosef, Magic Kass affärsutvecklingschef för Times of Israel.
– Det ger en enkel och avslappnad dag för föräldrarna eftersom allt finns på ett ställe, tillade han.
Barn och tonåringar är Magic Kass målgrupp. Nöjesparken jobbar mycket med sociala medier som är populära bland ungdomar och tonåringar, med cirka 1,4 miljoner gilla-markeringar och nära 100 000 följare på TikTok, ett socialt nätverk som är särskilt populärt bland åldersgruppen 12–17 år, skriver tidningen.
Många av TikToks uppdateringar har över 500 000 visningar och mängder av kommentarer. På Instagram har Magic Kass nära 50 000 följare och på Facebook har parken tills nu omkring 25 000 följare.

Från hela Israel

I inomhusparken finns åkattraktioner, berg-och dalbanor, mjuka lekområden för yngre åldrar, shower och kosher-mat. Över hälften av besökarna kommer inom en timmes resa till parken medan de återstående gästerna kommer från hela landet, från Metula i norr till Eilat i söder.
I sommar, den första som parken var i drift, tog många besökare sig till Magic Kass för första gången. Men parken ser redan folk återvända för andra och tredje gången, sa Mor Yosef.
Nyligen köpte Kass Group ytterligare 100 000 kvadratmeter land i industriområdet i anslutning till Magic Kass och shoppingkomplexet som är byggt i området.
Den nya marken kommer enligt planerna att användas för hotell, en stor vattenpark med rutschbanor och ett auditorium med 4 000 platser.
Målet är att slutföra utvecklingen till 2024 och investera ytterligare 500 miljoner shekel (145 miljoner dollar). I ett pressmeddelande uppger Kass Groups ägare Hanoch Kass att han siktar på att förvandla området till ”en ledande turistplats i Israel.”