400 på Jerusalem Prayer Breakfast i Stockholm

Jerusalem Prayer Breakfast Stockholm hölls i början av april på Elite Hotel Marina Tower i Nacka där omkring 400 delegater samlades.

Omkring 400 delegater deltog på Jerusalem Prayer Breakfast Stockholm. Foto: Ruben Agnarsson

Pastor Sven Nilsson från Örebro talade under fredagen om att välsigna Israel och att samarbeta med Guds beslut att genom Israel och det judiska folket välsigna hela världen.
Jack van der Tang från Nederländerna – där Jerusalem Prayer Breakfast genomfördes för första gången utanför Israel år 2019 – beskrev hur världens länder nu vänder sig mot Israel, precis som Bibeln har förutsagt.
Albert Veksler, direktor för Jerusalem Prayer Breakfast, lyfte fram hur Bibeln konstaterar att Gud kommer att döma nationerna utifrån hur de har behandlat det judiska folket och landet Israel.
– Det blir allvarliga konsekvenser när vi rör vid Guds land, betonade han.
Flera talare uttryckte sorg över att Sverige bröt sin goda relation med Israel – som från det att staten bildades år 1948 varade i mer än två decennier – bland annat genom att behandla terroristen Yasser Arafat som en statsman. Flera förlåtelseböner till Gud bads med anledning av att Sverige senare bjöd in Arafat – och därmed ytterligare legitimerade terrorismen – på 1980-talet.

Upplevde en värme

Under dagarna i Stockholm både belystes det och bads om förlåtelse för Sveriges stängda gränser för judar som försökte fly Nazityskland i början av andra världskriget, erkännandet av Palestina år 2014 och att Sverige fortfarande blundar för att svenskt bistånd går till palestinsk terrorverksamhet.
Raoul Wallenbergs stora gärning i Budapest hösten 1944 och svenska UD:s byråkratiska motstånd mot Förintelsen i slutet av andra världskriget lyftes också fram.
Från det israeliska parlamentet Knesset kom Simon Davidson från Yesh Atid och Ohad Tal från Religiös sionism. Före detta Knesset-ledamöterna Robert Ilatov från Yisrael Beiteinu och Yehuda Glick från Likud, deltog också.
Simon Davidson och Ohad Tal var överväldigade över den värme som mötte dem under dagarna. Simon Davidson berättade hur han under konferensen för första gången sedan massakern den 7 oktober upplevde glädje inombords och kunde le. Han betonade att Israel behöver hålla ihop.

”Stå enade”

– Det som händer här, det måste jag ta med mig till Israel. Jag måste ta med mig den här kärleken, ljuset som jag ser när jag tittar in i era ögon. Jag ser bara goda saker, inte onda saker, sade Simon Davidson och vände sig till Ohad Tal, som representerar ett parti på den motsatta politiska sidan.
– Om vi kan ta med oss den här kärleken till Israel och vårt folk kan inse att vi är ett, så kan vi vinna. Om vi ska segra över våra fiender behöver vi stå tillsammans, tänka tillsammans, vandra tillsammans och tro att vi kan segra tillsammans.
Samtidigt som Jerusalem Prayer Breakfast pågick i Stockholm rapporterade Reuters att den palestinska myndigheten vill bli fullvärdig medlem i FN och därför kräver att FN:s säkerhetsråd ska hålla en omröstning. Hamas massaker den 7 oktober skulle i så fall belönas med ett fullvärdigt medlemskap i FN.
Det skulle i så fall inte vara första gången som FN belönar terror. När PLO-ledaren Arafat för första gången bjöds in till FN i oktober 1974 hade precis flera PLO-grupper utfört en massaker på den israeliska OS-truppen i München år 1972 då judar återigen mördades på tysk mark 27 år efter Förintelsen. Samma år utfördes ett terrordåd i ankomsthallen till Ben Gurion flygplats i Tel Aviv, som då hette Lod-flygplatsen, där japaner som hade rekryterats av den palestinska PLO-gruppen PFLP dödade 26 människor och skadade 80.