Rivlin bjuder in kronprinsen

Efter fredsavtalet med Förenade Arabemiraten i mitten av augusti bjöd Israels president Reuven Rivlin in landets faktiske ledare, Abu Dhabis kronprins shejk Mohammed bin Zayed, till Jerusalem.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Iett brev på arabiska till Mohammed bin Zayed uttryckte presidenten hopp om att diplomatiska band kommer att föra regionen framåt. Inbjudan innebar att besöka ”Israel och Jerusalem och vara vår hedrade gäst”, skriver Israel Today.

Presidenten uttryckte hopp om att det nya fredsavtalet ”kommer att hjälpa till att bygga upp och stärka förtroendet mellan oss och folk i regionen, ett förtroende som kommer att främja förståelse mellan oss alla.”

Han beskrev avtalet som en ädel och modig handling som ”kommer att föra vår region framåt och ge ekonomiskt välbefinnande och ge välstånd och stabilitet för folket i Mellanöstern som helhet”.

”Jag tvivlar inte på att kommande generationer kommer värdesätta det sätt på vilket två modiga ledare har förnyat dialogen för fred, förtroende, dialog mellan folk och religioner, samarbete och en lovande framtid,” tillade Rivlin”.

Tionde presidenten

Israels president Reuven Rivlin tillsattes i juli 2014 som landets tionde president. Statsskicket hos Mellanösterns enda demokrati är demokratisk parlamentarism där regeringen är beroende av stöd från det folkvalde parlamentet Knesset, som väljs via allmänna val. Premiärministern är landets regeringschef och Knesset är landets lagstiftande organ. Landets grundlagar kan endast ändras via kvalificerad majoritet.
Presidenten väljs via absolut majoritet av Knesset och är Israels statschef, men har i första hand ceremoniella uppgifter.