Arafats änka ber om ursäkt för palestinsk flaggbränning

Yasser Arafats änka Suha Arafat fördöms av palestinska ledare efter att ha gett sitt stöd till Israels överenskommelse med Förenade Arabemiraten.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Suha Arafat skrev en ursäkt på sociala medier till Förenade Arabemiraten för gensvaret från många palestinier på att landet erkänt Israel.

I en intervju med israelisk tv sa hon att den palestinska ledningen har fel när de motsätter sig affären och hävdade att hennes avlidne man skulle ha bett Förenade Arabemiraten om hjälp med att hantera Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

I ett Instagram-inlägg skrev Arafat: ”I alla de ädla palestiniernas namn ber jag om ursäkt till Förenade arabemiratets folk och ledarskap för svordomar och flaggbränning av palestinier i Jerusalem …. och för att skända symbolerna för det älskade Förenade Arabemiraten. ”

I sin Tv-intervju angrep Arafats hustru de som hävdade att Förenade Arabemiraten hade förrått den arabiska världen. Hon hävdade att den palestinska presidenten Mahmoud Abbas uppmanade till en förtalskampanj mot henne.

Helgen före påsk begärde Gantz en förlängning av mandatet att bilda regeringen hos president Reuven Rivlin. Tidsfristen löper ut den 13 april.

Fredagsbön

Det var palestinier som deltog i fredagsbönen vid Al-Aqsa-moskén på Tempelberget i Jerusalem i mitten av augusti som trampade på och satte sedan eld på en affisch av Förenade Arabemiratens ledare, i protest mot avtalet mellan Israel och Förenade Arabemiraten.
Händelsen fortsatte tills israeliska poliser grep in och tog bort affischen, medan palestinierna ropade ”Allahu Akbar.”, skriver Israel Today.
I Nablus på norra Västbanken brände palestinier affischer på bin Zayed, Trump och Netanyahu.
Den palestinska myndigheten krävde ett krismöte mellan Arabförbundet och Islamiska konferensen för att få avtalet annullerat.